maandag 22 juni 2009

Spong verwoordt het mooi. Verbeter de wereld....

Het bezoek van de Russische president Dmitri Medvedev aan ons land ter gelegenheid van de opening van het Hermitagemuseum in Amsterdam stelt naar verluidt premier Balkenende op de proef: hij zal koopman, dominee én feestganger tegelijk moeten zijn. Als koopman moeten zaken gedaan worden ten behoeve van Shell, Gasunie, Philips en ING en als dominee moet hij de belabberde mensenrechten van homo's in Rusland hekelen.

De feestgangerrol is beperkt tot pootje geven en samen met Beatrix en Dmitri een concert bijwonen. Als koopman van Amsterdam valt wellicht nog eer te behalen. Want de Russische economie heeft in deze crisistijd buitenlandse hulp nodig.

Maar als dominee is een afgang verzekerd. De mensenrechten van homo's in ons land zijn namelijk even slecht als die in Rusland. Onze jaarlijkse 'gayparade' en roze dagen in Tilburg mogen in schril contrast staan tot de onlangs nog verboden homodemonstratie in Moskou, maar schijn bedriegt. Immers, zodra dominee Balkenende de Russische homorechten ter discussie stelt, kan Medvedev hem de mond snoeren met het recente advies van de Raad van State.

Volgens de Raad van State mogen christelijke scholen homo-docenten ontslaan als die een relatie aangaan of gaan samenwonen. Een houding van goede trouw en loyaliteit aan de godsdienstige grondslag weegt volgens de raad zwaarder dan het in artikel 1 van de Grondwet neergelegde antidiscriminatiebeginsel. Met andere woorden: de Bijbel is belangrijker dan de Grondwet.

Hiermee heeft de Raad van State zich ontmaskerd als een discriminatoire club, die geen haar beter is dan de Staphorster dominees, ayatollahs en andere geestelijken die rechten van homo's vertrappen. Opmerkelijk genoeg is het bij bepaalde politieke partijen oorverdovend stil over dit discriminerend advies van een hoog staatsorgaan.

Dat is de overeenkomst tussen dominees en politici: schijnheiligheid tot op het bot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten