donderdag 11 juni 2009

HaHa! Over bekrompenheid gesproken!







Ik kon het niet helpen, maar moest even grinniken bij dit bericht. Om je gek te lachen toch?






Dit artikel las ik in de telegraaf van vandaag

Boete voor vrouwen in strings
YAKIMA - De een vindt het prachtig, de ander ergert zich eraan; vrouwen die op straat veel van zichzelf blootgeven door zichtbaar een string te dragen. Een lokale overheid gaat vrouwen die zich schuldig maken aan dit 'misdrijf' bestraffen met een celstraf van 90 dagen en een boete van 800 euro...






De overheid in de Amerikaanse stad Yakima heeft een nieuwe wet goedgekeurd die het dragen van strings en doorzichtige kleding op straat een misdaad maakt. Door vrouwen in strings een boete en mogelijk zelfs een celstraf te geven, moeten bilspleten in het openbaar voorkomen worden.
In de stad ontstond ophef toen in cafés klanten bediend werden door serveersters in bikini of schaars gekleed waardoor hun string zichtbaar was. Boze buurtbewoners vonden dat de café-eigenaren seks misbruikten om koffie te verkopen, meldt het Belang van Limburg.
'Belachelijk'
Hoewel de wet opgesteld is om schaars geklede serveersters in deze kroegen te bestraffen, worden alle vrouwen uit de stad erdoor getroffen. En zij zijn niet blij met de wet. "Dit is belachelijk, een vrouw beslist toch zelf hoeveel ze van haar lichaam blootgeeft. Waarom beslissen ze niet meteen welke kapsels nog aanvaardbaar zijn", luidt het.
Nu maar afwachten hoe schaars gekleed nu eigenlijk geinterpreteerd wordt als schaars. Dat lijkt me een interessante discussie worden.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten