zaterdag 6 juni 2009

Ja hoor. Je kon er ook op wachten.....

EXCLUSIEF INTERVIEW WILDERS'Op naar stembus' door Jaap Folkerts en Paul Jansen
DEN HAAG, zaterdag - De PVV wil vervroegde verkiezingen. Daags na de grote overwinning bij de Europese stembusgang, stelt partijleider Geert Wilders dat de regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie heeft afgedaan.

"Dit kabinet is ver over zijn houdbaarheidsdatum heen. Als de coalitie een pak melk was, zou erop hebben gestaan: houdbaar tot 1 februari 2009. Het is al maanden verzuurd en als je ervan drinkt, zit je drie dagen op het toilet", zegt de PVV-leider in een interview met De Telegraaf.

Overduidelijk

Volgens Wilders is de verkiezingsuitslag het overduidelijke bewijs dat mensen genoeg hebben van Balkenende IV. Zijn PVV had in zijn ogen zelfs nog beter kunnen scoren indien de opkomst donderdag hoger was geweest. Maar met de behaalde vier zetels is hij enorm tevreden. "Als je deze uitslag vertaalt naar zetels in de Tweede Kamer, zijn de regeringspartijen hun meerderheid kwijt."

Premier Balkenende reageerde gisteren op zijn wekelijkse persconferentie afwijzend op de oproep van Wilders. "Natuurlijk niet", antwoordde de minister-president op de vraag of zijn kabinet overweegt af te treden. "Sommigen leggen een link met de binnenlandse politiek, maar het oordeel over het kabinetsbeleid wordt pas gegeven aan het einde van de rit in 2011. Wij hebben Wilders niet nodig om te weten dat sommige dingen in dit land niet goed gaan."

Balkenende zei de uitslag te zien als een aansporing om er keihard tegenaan te gaan. Wilders zegt op zijn beurt dat de kansen van het kabinet zijn verkeken. "Het is zo instabiel in de coalitie. Eigenlijk zie ik ze nog geen jaar blijven."

Aldus een artikel in de telegraaf van vandaag. Een probleem zie ik opdoemen: de PVV zal er op een of andere manier wel voor zorgen dat dit kabinet opstapt. Goedschiks of kwaadschiks. Nu maar hopen dat de echte politieke partijen, want de PVV is een beweging en geen partij, of ze nu in de regering of oppositie zitten, zich schrap zullen zetten en op tijd de aanvallen van Wilders zullen weten te pareren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten