vrijdag 26 juni 2009

De Michael Jackson gekte is compleet

Je kunt geen zender aanklikken, op radio of televisie, geen krant lezen of je wordt geconfronteerd met Michael´s vroegtijdige heengaan. De zoekmachines van Google en de aanvragen bij YouTube gingen geregeld op tilt. Het gaat nog even duren voor hij rust krijgt. Alle grote verkoopadressen verkochten in no time alles wat te verkopen viel uit. Bol.Com vertelde iedere 10 seconden een CD te verkopen van Michael Jackson vandaag. Vanavond worden overal ter wereld speciale uitzendingen aan hem gewijd.

Zo groot als hij een artiest was, zo tragisch en beperkt was zijn leven. Hij lijkt aan medicijnenverslaving te zijn overleden, maar dat zijn alleen nog maar geruchten.
Een prachtig nummer vind ik zelf ´Ben´, dat hij al op 11 jarige leeftijd bracht. In en in ontroerend, je voelt als het ware zijn verdriet en weemoed. Misschien geboren uit een isolement dat Michael zelf ervoer, omdat zijn vader hem nooit toestond normaal kind te kunnen zijn, en elk moment moest gebruiken om zich te perfectioneren en een podium te verschaffen, op straffe van mishandeling.

Michael was een kwetsbare persoonlijkheid, geniaal maar uiterst kwetsbaar. In zijn prachtige nummer ´Childhood´ klonk zijn smeekbede door: before you judge me, please try to love me. Prachtig.

Ik blijf het jammer vinden dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen zich als persoon te bevrijden van zijn kwetsbaarheid en zijn negatieve imago, dat zonder twijfel een rechtstreeks gevolg was van een ondraaglijke opgelegde stress.
Weldra zou zijn come back tournee beginnen in London. Maar het was hem niet meer mogelijk het 'bad' imago van zich af te schudden, op zijn eigen krachten te kunnen vertrouwen en zich los te maken de nog altijd werkende kracht van de intimidatie van zijn vader, en een held te worden.

Ben.

Childhood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten