zondag 14 juni 2009

Iran, Noord Korea, Israel en de Palestijnen en Mainz

Quote telegraaf

Mousavi: ga door met demonstreren

De verliezende Iraanse presidentskandidaat Mir Hossein Mousavi heeft zijn aanhangers zondag opgeroepen door te gaan met hun protesten tegen de officiële uitslag van de presidentsverkiezingen. „Ik raad jullie aan de burgerlijke en wettelijke oppositie in het hele land door te zetten op een vreedzame en niet-confronterende manier”, zei hij in een verklaring op zijn website.

Aanhangers van de hervormingsgezinde Mousavi demonstreren sinds zaterdag tegen de verkiezingszege van de zittende president Mahmoud Ahmadinejad. Ze beschuldigen de machthebbers van fraude. In de hoofdstad Teheran raakten de demonstranten meermaals slaags met de oproerpolitie.

Unquote

Een dreun voor de hervormingsgezinden, die een gematigd islamitisch land voor ogen hebben. Verkiezingsfraude, zonder twijfel. De uitslag ervan heeft al op internet gestaan nog voordat de stembureaus openden. Een klein foutje in de regie.

Noord Korea dat vandaag met Kernoorlog dreigt. Alsof we nog in het vorige millennium leven of zo. Net als de Israelisch Palestijnse kwestie, waar nu dan in elk geval wel wat in beweging lijkt te zijn. Al zijn ze er nog lang niet uit en zitten er allerlei adders nog onder het gras, in elk geval heeft de israelische President Netanyahu zich uitgesproken vóór een Palijstijnse Staat en tegen nieuwe nederzettingen. Dat is in elk geval nieuw aan de ontwikkelingen, die door tegenstanders echter al meteen weer wordt uitgelegd als een bom onder de vredesonderhandelingen.

Duitsland dat een beeld uit Egypte afkomstig, van de Koningin Nefertiti uit 1350 voor Christus niet terug wil geven aan Egypte, omdat ze het eerlijk gevonden hebben.
De Egyptenaren hebben bewijs dat het om een diefstal ging, en dat zou me gezien de kunstschattenroof tijdens het regime van Hitler en de aanwezigheid van de Nazi´s ook in Egypte toendertijd niet verbazen. Geef terug dat beeld Duitsland. Of het nu gevonden of gejat is: het hoort thuis in de rijke Egyptische historie, en als het thuis zou horen in de Duitse historie, dan is het - hoe onschatbaar de waarde van dat beeld ook moge zijn - voor altijd en eeuwig een schandvlek op de geschiedenis van het Duitse Volk, iets dat helemaal niet meer past bij de Duitser van tegenwoordig, die misschien wel de meest tolerante van Europa is geworden.

Zucht, leren we het dan nooit?

Het ritje Mainz het afgelopen weekend was in elk geval zeer de moeite waard. Weer twee leuke mannen leren kennen: Andreas uit Muenchen en Berlijn, waar hij beurtelings woont, en Volker uit Mannheim. Het is verbazingwekkend wat een aantrekkingskracht die twee maandelijks gehouden party heeft. Hiv positieve mannen vanuit heel duitsland, nederland, belgie en frankrijk treffen elkaar er in een relaxte ambiance, waarin ongeveer alles kan en niks hoeft. Ik heb ervan genoten en mijn hormonen ook - en dat werd hoog tijd ook - maar het fijnste van het weekend vond ik het mijn buurman op de slaapzaal vredig te zien slapen en ontwaken, en zijn hand op mijn knie op de terugweg naar huis. Het zijn en blijven de kleine dingen die het verschil maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten