donderdag 24 februari 2011

Libië

Khadafi's rechterhand has defected, is overgelopen naar de protestanten. In misratha heeft een militair vliegtuig op het volk geschoten, weer doden gevallen. Een Amerikaanse charterferry neemt veel amerikanen en europeanen aan boord die willen vluchten. Aan de grenzen lopen duizenden over. O'bama spreekt zich weliswaar harder uit, maar UN, VS en EU houden het tot woede en teleurstelling van het libische volk nog steeds alleen bij dreigen en niet bij daden. De olieprijs rijst de pan uit. Ook een andere stad in het Westen van Libië is onder controle van de protestanten gekomen. De vraag blijft welke enge sprongen die in het nauw gedreven Khadafi zal ondernemen en wat voor situatie er na zijn val zal ontstaan. Burgeroorlog? Het zal in elk geval heel anders gaan dan in Egypte. In Yemen lopen de protesten ook hoog op.

M.b.t. de afwijzing die ik kreeg op een sollicitatie bij Maandag heb ik tamelijk furieus gereageerd, gezegd dat men mijn CV klaarblijkelijk niet heb gelezen en dat ik weldegelijk op verschillende manieren inzetbaar zou moeten kunnen zijn gezien mijn spcialismen, opleidingen, diploma's en levenservaring. Met klem heb ik gevraagd, geëist bijna dat men mij een gesprek zal toestaan om samen te bekijken hoe ik wèl inzetbaar zou kunnen zijn. Nu een week geleden heb ik dat al eens in wat mildere bewoordingen geschreven maar hoegenaamd geen antwoord meer gehad. En hoewel ik waarschijnlijk mijn eigen glazen ingooi met mijn boze reactie, wat heb ik te verliezen? Ik eis gewoon dat een organisatie die zegt zich sterk te maken voor het nieuwe werken en ook mensen met arbeidshandicap te willen bemiddelen, wat men stelt ook waarmaakt. Waar blijven we anders? Het UWV zegt dat ik ondanks mijn 70% afkeuring vanaf eind juli 1100 euro maar zelf moet verdienen van mijn uitkering, maar als je nou gewoon de kans niet krijgt? Het UWV heeft ook niets meer laten horen, ondanks dat men zelf banen voor casemanagers heeft in Capelle a/d Ijssel en Amsterdam, waar ik ze fijntjes op heb gewezen. Ik leg tevens een dossier aan om alsnog bezwaar te maken als ik merk dat men geen moeite doet mij te bemiddelen.

Vooralsnog ga ik er van uit dat het UWV zich aan zijn woord houdt, en het heeft nog een week om naar mij terug te koppelen volgens de gemaakte afspraak. Ik wil best werken, maar mijn inzetbaarheid en de mogelijkheden zijn beperkt. En als ze dat nu eenmaal zijn, is hun eis naar mij ook onrealistisch en heb ik het recht om ze daarop aan te spreken, dunkt me.

Terug naar Libië: Khadafi zegt dat Ben Laden van Libië een Islamitische Staat wil maken. Ook dreigt hij met het inzetten van biologische en chemische wapens. Volgens het leger heeft hij géén toegang meer naar de olievelden. In Benghazi worden nu commitées gevormd en zijn huurlingen geïnterneerd. O'Bama spreekt zich uit om als VN alles uit de kast te halen de komende week, en stuurt Hillary naar Geneve. Dat is echter pas volgende week. Ook Poetin heeft tot aktie opgeroepen. De Zwitserse regering laat weten alle tegoeden van Khadafi te hebben bevroren. Italië houdt haar hart vast. Er zouden wel eens miljoenen Libische vluchtelingen op Italië af kunnen komen. Dat lijkt wat overdreven, omdat veel buitenlanders in Libië Afrikaans zijn. Maar het probleem zou enorm kunnen worden. Intussen kan het Nederlandse vliegtuig in Tripoli nog steeds niet opstijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten