vrijdag 11 februari 2011

FEEST


PM on Friday
ik ben verbazend ontroerd door het nieuws. Heb je de politicologe uit Egypte bij Paul en Witteman ook op de tafel zien buikdansen, haar pure vreugde uitrdukkend? Realiseer je je dat Egypte 7.000 jaar lang een dictatuur is geweest, en dat er nu opeens vrijheid heerst, waar de mensenpesterij tot het verleden zal horen, de politie niet meer kan intimideren, er nieuwe perspectieven zijn voor studenten en de media en amerikaanse, europese en arabische politiek zich uitspreken voor steun aan het volk om de periode tussen nu en de vrije verkiezingen tot een goed einde te brengen.


Sent at 11:36 PM on Friday
Heb je gezien dat Moubarak 70 miljard dollar op zwitserse bankrekeningen heeft, die vandaag zijn bevroren en terug zullen vloeien in de egyptische economie? Hoe de aanzetter van de paleisrevolutie een doodgewone jongen was die peukies scheet omdat hij via facebook het volk had opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid, en dat juist zijn zelf toegegeven gebrek aan heldhaftigheid de Egyptenaren in aktie heeft gebracht om weer massaal de straat op te gaan?


Dit is de mooiste revolutie die ik ooit heb gezien. Ik ben en blijf voorlopig nog wel een poosje ontroerd, al moge duidelijk zijn dat de problemen in Egypte niet onmiddellijk achter de rug zullen zijn. Maar het leger heeft de macht en stelt zich in dienst van het volk. Niet alleen maar jongeren, maar intussen ook veel hoog opgeleiden zoals artsen en advocaten. Het is geen islamitische revolutie maar een seculiere. Wat vandaag is gebeurd is zó onbeschrijflijk mooi! Een direct bewijs, dat we in een nieuwe wereld leven, waarin geen plaats meer is voor onderdrukking en politiek machtsvertoon. Dankzij de informatie technologie. Ik heb vandaag een paar tranen gelaten van pure ontroering en blijdschap. Zal best wel weer theatraal zijn, en sentimenteel maar mark my words: dit is een van de mooiste historische momenten die onze generatie mee zal maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten