woensdag 24 februari 2010

Dat gaat naar Den Bosch toe....

Jammer dat ik zondag toch niet naar St. Jan in Den Bosch kan om die eens te bekijken. Want als de mis is zit ik weer aan het infuus in het EMC, de laatste dag.
Ik hoop op een massale opkomst van gay Nederland. Wat in Reusel gebeurde is niet van deze tijd, en we moeten het vooral ook gewoon niet pikken. Zeker niet in een tijd, waarin weer meer en meer homoseksuelen zich geroepen voelen hun geaardheid te verbergen, omdat de tolerantie afneemt.

Quote

PvdA'er in de bres voor homoprins BEST - PvdA-voorzitster Lilianne Ploumen roept homo- en heteroseksuelen op om zondag naar de mis Sint-Jan-kathedraal in Den Bosch te komen om hun solidariteit te betuigen met de homocarnavalsprins uit Reusel (Noord-Brabant). Ploumen doet haar oproep woensdag op de website van de Gaykrant.
De carnavalsprins kreeg tijdens de carnavalsmis geen hostie uitgereikt van pastoor Luc Buyens omdat hij praktiserend homoseksueel is. Dat zorgde voor veel commotie. Afgelopen zondag togen sympathisanten van de carnavalsprins naar de kerk in Reusel waar de pastoor een verklaring zou geven.

Op advies van het bisdom liet de pastoor de heilige communie tijdens de mis achterwege, omdat homoseksuelen van heinde en verre hem wilden uitproberen. Die kondigden daarop aan zondag om naar de mis in de Sint-Jan-kathedraal te gaan.

Ploumen is zondag zelf ook bij de mis aanwezig in Den Bosch en hoopt dat de Sint-Jan zal uitpuilen. „Wat hier gebeurd is, is zó achterhaald, zó middeleeuws”, aldus Ploumen op de website.

Unquote

En zó is het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten