dinsdag 16 februari 2010

Prins Carnaval en christelijk geraaskal



Van de pastoor van Reusel, bij Eindhoven, mocht de plaatselijke prins Carnaval niet ter communie gaan tijdens de mis. Weer zo'n pastoor, die vindt dat sommige schapen uit de kudde van Christus een vergissing van zijn schepping zijn. Een deel van de kergelijke gemeente heeft beter door dat Christus geen fouten in zijn schepping maakte, door de communie te weigeren.

Dat doet me in elk geval deugd. De priester die de homo prins Carnaval weigerde ter communie te laten gaan gaf immers een totaal verkeerd signaal af. Wij in het vrije Westen erkennen immers dat homo's en hetero's gelijk behandeld dienen te worden. Dit gedrag roep gelovige Katholieken, dus niet ééns islamieten die nu eenmaal vanuit hun religieuze traditie een diep gewortelde moeite hebben om homo's gelijk als hetero's te behandelen, te discrimineren.

Helaas zie je op scholen, in religieuze gemeenschappen, in het dagelijks leven de tolerantie ten aanzien van anders geaarden afnemen, met geweldsuitwassen en sociale uitsluiting als gevolg. Deze priester zou wat mij betreft uit zijn functie moeten worden gezet. Laat ie in een of ander klooster maar eens leren wat nederigheid is, niet te oordelen over wat je niet begrijpt. God, weet weet berust zijn weigering wel op haat, en heeft die arme priester als kind zich moeten laten gebruiken op het seminarium door pedofiele geestelijken. Maar zelfs als dat zo is, heb je als volwassene de keus hoe je daar mee om dient te gaan. Gelukkig gaf de Reuselse Katholieke gemeenschap wèl een juist signaal af: discriminatie pikken we, hoe we zelf ook geaard mogen zijn, niet. Niet van de overheid, en al helemáál niet van een pastoor. Amen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten