zondag 21 februari 2010

Bijval uit Belgi|e voor Bos

Quote

BRUSSEL - De Belgische minister van Staat Louis Tobback heeft in het politieke praatprogramma De Zevende Dag uitgehaald naar Jan Peter Balkenende. Volgens Tobback is Balkenende een bijzonder zwak figuur en heeft hij zelf de problemen veroorzaakt die geleid hebben tot de val van zijn regering.

Hij bewijst nu voor de vierde keer dat hij het niet kan. Het komt hem zelfs goed uit, want hij werd meteen opnieuw aangeduid als CDA-lijsttrekker De socialist Tobback vindt het niet correct dat men de schuld voor de regeringsbreuk integraal in de schoenen van PvdA-leider Wouter Bos wil schuiven. Volgens Tobback werd Bos voor het blok gezet door CDA'ers Balkenende en Verhagen. Zij hebben Bos gedwongen om een keuze te maken en hebben dus zelf de problemen uitgelokt. Bovendien kan Bos volgens Tobback moeilijk verweten worden dat hij zich aan het regeerakkoord houdt.

Nog volgens Tobback is Balkenende een bijzonder zwak figuur die bezig is met platte electorale manoeuvres. "Hij bewijst nu voor de vierde keer dat hij het niet kan", zo stelt de burgemeester van Leuven. De val van de regering komt Balkenende trouwens goed uit, meent Tobback. Zo werd Balkenende gisteren meteen opnieuw aangeduid als CDA-lijsttrekker. Iets wat wellicht niet het geval zou zijn geweest indien de regering de rit had uitgedaan.

Door de val van de regering en het geruzie tussen de regeringspartijen bestaat volgens Tobback de kans op een Nederlandse 'Zwarte Zondag'. Zo noemt België de verkiezingen van 1991, die door een massa proteststemmen de doorbraak van het extreemrechtse Vlaams Blok betekenden.

Unquote

Ik denk alleen niet dat PVV het voor het zeggen krijgt hier. En als dat zou gebeuren, is het vast maar voor heel even. Een vergissing zou het zijn, waarvan we de consequenties zullen moeten dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten