zaterdag 6 februari 2010

homojongeren gooien hun kont in de kribbe

en terecht: wat willen we nu? Zelfs in ons land geaardheid onderdrukken, mensen doodongelukkig maken en in identiteitscrises brengen. Dit kan ook niet, en ik steun de jongeren die zich verzetten voor 500%:

Quote

Homojongerenblad Expreszo roept alle Nederlandse homojongeren op om zich maandag ziek te melden van school. De tieners zouden dan naar het Plein in Den Haag kunnen komen om te protesteren tegen het wetsartikel waarmee homoleerlingen van school mogen worden gestuurd. De Tweede Kamer vergadert maandag over dit wetsartikel.

Expreszo heeft deze oproep vrijdag op zijn website geplaatst en in zijn nieuwsbrief verstuurd. In totaal bereikt het blad daar vele tienduizenden homojongeren mee. Het wetsartikel dat scholen op religieuze grondslag het recht geeft om openlijk homoseksuele leerlingen en docenten weg te sturen, staat al enige tijd ter discussie. Het kabinet stelt dat scholen homoleraren en -leerlingen in bepaalde gevallen mogen blijven weigeren.

Een aantal Kamerfracties is het daar niet mee eens. De Tweede Kamer nam half december al een motie aan, waarin stond dat de regering in gesprek moet gaan met scholen die willen dat hun personeel verklaart dat de homoseksuele levenswijze niet past binnen de opvattingen van de school.

Unquote

En dat laatste is niet stellig genoeg. Scholen die homojongeren weigeren moeten wat mij betreft hun deuren sluiten. Dat kan en mag niet waar zijn en er is wat mij betreft géén excuus denkbaar, dat deze houding van welke school dan ook tolereert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten