zondag 17 mei 2009

Over fossielen gesproken



Wiegel. Ach ja. Hij heeft een soort gave om zich laf op de achtergrond te houden, en dan op de meeste idiote momenten de boel flink overhoop te gooien en de aandacht op zich te trekken. Een zielsverwant van Wilders, zou je haast denken:

Quote telegraaf:

Wiegel: VVD had Wilders moeten houden AMSTERDAM - Hans Wiegel kritiek op de VVD. De partij heeft op politiek gebied concurrentie van links en van rechts en dat is volgens de ex-partijprominent te wijten aan verkeerde strategische beslissingen uit het verleden.

Volgens hem had de VVD mensen als Geert Wilders en RitaVerdonk nooit moeten laten gaan, zei hij in Business Class. En als VVD'ers klagen dat er te veel publiciteit is voor Wilders, dan moeten ze ervoor zorgen dat er aandacht komt voor de VVD zelf.

Wiegel noemt Wilders een raspoliticus.

Unquote.

Raspoliticus... Als dat is wat een raspoliticus is, ben ik begrijp ik waarom ik nooit politicus heb willen worden. Net zoiets als ras Pittbull of zo?


En dan dit bericht over een uitnodiging van o'Bama om een eredoctoraat op een katholieke universiteit in ontvangst te nemen, en de reactie van het fossiel Katholieke Kerk daarop. Vind je het gek, dat steeds minder mensen in de VS kiezen voor een actieve Geloofsbelijdenis, zelfs in deze tijd van crisis, een tijd die zich tot op heden ook in Amerika altijd kenmerkte door een terugvlucht naar de Kerk:

Winst is misschien, maar dan ook alleen maar misschien, dat de Paus in Israel zijn diepe respect voor het Joodse geloof heeft uitgesproken. Hij heeft veel gezegd dat het tegenovergestelde heeft gesuggereerd. Of op sommige momenten juist dingen niet gezegd die de twijfel daarover hadden kunnen wegnemen. Maar hij heeft het nu in elk geval gezegd.

Quote:

Omstreden bezoek Obama aan katholieke universiteit CHICAGO - Tegenstanders van legalisering van abortus demonstreren zondag in South Bend in de Amerikaanse staat Indiana tegen het bezoek dat president Barack Obama aan de rooms-katholieke University of Notre Dame brengt.

De president ontvangt er een eredoctoraat in de rechten en houdt er de rede bij de opening van het academisch jaar. De tegenstanders vinden het ongepast dat de belangrijkste katholieke onderwijsinstelling in de Verenigde Staten de president zo'n eer bewijst. Niet alleen is Obama voorstander van legalisering van abortus, ook heeft hij een einde gemaakt aan het verbod van stamcelonderzoek.

Bisschop John D'Arcy in wiens diocees de universiteit ligt, boycot volgens de krant Chicago Tribune voor het eerst sinds hij 24 jaar geleden bisschop werd, de opening van het academisch jaar.

Meer dan 360.000 mensen hebben een petitie ondertekend waarin de leiding van de universiteit werd gevraagd de uitnodiging aan de president in te trekken. De voorzitter van de bisschoppenconferentie, kardinaal Francis George, zei dat de universiteit niet begreep wat het betekent katholiek te zijn, toen zij Obama vroeg. Volgens hem heeft de universiteit „vele, vele“ katholieken in verwarring gebracht.

Aartsbisschop Alfred Hughes van New Orleans verweet de leiding van de universiteit gebrek aan leiderschap en integriteit. „Wij mogen aan het duidelijke en onvermoeibare verzet van onze kerk tegen abortus en stamcelonderzoek geen afbreuk doen door eerbewijzen te geven en een podium te bieden aan degenen die de menselijkheid en waardigheid van de meest weerloze schepsels in ons midden ontkennen”, schreef Hughes in een open brief.

Zijn kerkleiders en tegenstanders van abortus tegen het bezoek, Obama kan op veel steun rekenen van de studenten. Van de studenten die over de zaak een mail stuurden aan het universiteitsblad, was driekwart voor de komst van de president. Uit een opiniepeiling bleek dat de helft van de ondervraagde katholieken vond dat de universiteit juist had gehandeld. 28 procent meende dat Obama geen uitnodiging had mogen krijgen.

Unquote.

Ik blijf onvoorstelbaar vinden, hoe bekrompen onze religieuze leiders vast blijven houden aan dogma's die berusten op historische manipulatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten