maandag 18 mei 2009

Klinkklare nonsense


Dat dit bij Klink, minister van Volksgezondheid, ueberhaupt nog een thema van overweging is, vind ik onbegrijpelijk. Natuurlijk moeten hiv healings niet kunnen, want hiv laat zich niet wegbidden of zo. Dat is Klink Klare Nonsense. Klink vraagt zich af of de uitvoerders van de healings patienten de toegang toe de reguliere zorg ontzeggen. Leeft die man op een andere planeet of zo? Hij zou toch moeten weten dat juist in de gemeenschappen waar die hiv healings plaatsvinden, een kwetsbare groep vaak allochtonen die zeer sterk met de Kerk verbonden zijn, de toegang tot de reguliere zorg niet hoeft te worden ontzegd, omdat het een soort van ongeschreven wet is dat je niet naar een hiv behandelaar gaat, als je eigen Kerkgemeenschap je door middel van een hiv healing kan genezen, op wonderbaarlijk eenvoudige wijze, zonder remmers en zo?

De achterban van deze Kerken wordt moedwillig bedrogen en brengt zichzelf en daarmee ook anderen waarmee sekusele gemeenschap plaatsvindt, vaak tot en met de eigen partner, in zeer ernstige medische problemen. Een situatie, die volstrekt onaanvaardbaar en ronduit misdadig is. zijn houding spreekt op non verbale manier boekdelen. Alles is te lastig en in-en-in vervelend. Nee, moet je hem dan zien in de kruistocht tegen rokers, waar hij ferm te vuur en te zwaard een eind aan wil maken.
Tuurlijk is roken ook een gezondheidsrisiko. Maar weigerachtig zijn om in te zien dat hiv preventie, juist in kwetsbare groepen als die van verschillende allochtone gemeenschappen, een zeer ernstige bedreiging vormt voor de volkgsgezondheid, daar heeft meneer geen moeite mee. Weg met dat misbaksel!

Ik walg van die Klink. Hoe kan het bestaan dat in een land als het onze zo'n lichtzinnig figuur zo'n zware functie, verstoken van elke realiteitszin ueberhaupt mag uitvoeren! Stoppen die vent, en wel NU! Want het is sowieso al veel te laat.

Gadverdamme!

Quote trouw

Klink onderzoekt hiv-healings toch

amsterdam –- Minister Klink (volksgezondheid) laat toch onderzoek doen naar hiv-healings in kerken. Hij zag daar vorig jaar nog van af, onder meer omdat de vrijheid van godsdienst in het geding zou zijn. Nu wil hij toch ’geverifieerd’ hebben of de ’uitvoerders van de hiv-healings patiĆ«nten de toegang tot de reguliere gezondheidszorg ontzeggen’, schrijft hij in een brief aan Amsterdamse stadsbestuurders.


De Surinaams-Nederlandse Mikel Haman, zelf hiv-positief, reageert opgetogen. „Eindelijk neemt de overheid de berichten serieus.” Haman onthulde in september 2008 in deze krant dat Surinaamse en Antilliaanse, pinksterachtige groeperingen healings hielden waarbij homo’s en hiv-positieven ’genezen’ zouden worden.

Mikel Haman juicht het onderzoek naar spirituele genezingen toe, maar hij vreest dat het optreden een waterbedeffect heeft. „Die kwakzalvende pinkstervoorgangers worden waarschijnlijk actiever in Suriname en op de Antillen. Binnenkort ga ik daar met de Surinaamse ambassadeur over praten."

Unquote

Geen opmerkingen:

Een reactie posten