donderdag 2 juli 2009

Dansende broers naar Utrecht

Sinds twee jaar zijn Los Vivancos, zeven lenige broers uit het hartstochtelijke Spanje, aan de slag om Europa te veroveren met een wervelende show vol stoere, moderne flamencodans en -muziek. De temperaturen lopen daarbij zo hoog op dat tijdens de finale de kledingstukken het publiek om de oren vliegen.

In september zal Nederland het moeten ontgelden als de bronstige broers het Utrechtse Beatrix Theater aandoen. Met rode wangen vertrok Gay Krant naar Valencia voor een voorproefje en kwam terug met goed nieuws: aanraken mag, ook mannen.

"Onze voorstelling is voor alle leeftijden”, belooft Judáh, de guitigste en brutaalste van de broers, “voor de hele familie”. Eindelijk iemand die het begrip familie in de breedste zin des woords gebruikt, want zo vervolgt hij: “Homo’s vormen een belangrijke groep binnen onze rijkgeschakeerde fanschare. Wat wil je als een op de zeven mensen homo is. De show viert het leven in al zijn schoonheid en daar hoort het mannelijk lichaam bij. Daar doen wij niet moeilijk over. Spanje is allang niet meer het land waar de klassieke, naar vrouwen fluitende macho nog met harde hand regeert. Het huwelijk is ook hier opengesteld en homo’s kunnen hier vrij en blij leven en zich uiten zonder dat ze lastig worden gevallen of geïsoleerd.”
Meer over Los Vivancos lees je in het nieuwe nummer van de Gay Krant dat morgen verschijnt, zie ook het filmpje hieronder van redacteur Frans P. Wollrabe.

Over een warme zomer gesproken. Lekker lekker lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten