zaterdag 12 maart 2011

wereldramp in Japan

Een aardbeving met 8,9 op de schaal van richter verwoestte, niet eens zozeer de aardbeving zelf als wel de Tsunamie die volgde, grote delen van Japan maar bedreigde ook nog zo'n 50 landen gelegen rond om de Great Pacific Ocean. Ongekend is de ellende. De berichtgeving toonde beelden van een hond, die zich bewust was van het dreigende gevaar van de naderende vloedgolf, het dier in totale paniek op zoek naar shelter, maar tevergeefs. De golf moet de arme hond verbrijzeld hebben. Net als die deed met duizenden levens en huizen, vernietiging van rijstvelden en boerenbedrijven, Tokyo schudde op haar grondvesten, een kerncentrale dreigt tot meltdown te komen nu het koelsysteem weigert. De bevolking in een straal van 20 km is geevacueerd, groter gebied dat Amsterdam. Er zijn vele honderden lijken gevonden en dat is, is te vrezen, nog maar het begin.

Een goeie dag voor Khadaffi om door te pakken, omdat de aandacht even niet zozeer op Libiƫ gericht was. Toch heeft de EU zich in niet mis te verstane taal uitgesproken. Zijn bewind wordt niet langer erkend. Een no-fly zone komt dichter bij. Militair ingrijpen ook. Veel hangt af van de VN, de Arabische Liga, China en Rusland. Intussen zijn drie eerder gevangen genomen Nederlanders wel ongedeerd vrij. Khadaffi blijft bij de uitspraak dat het de hele wereld om zijn olie te doen is, en gaat onverminderd door met het aanvallen van de rebellen in eigen land, met bombardementen en artillerie. En n ook met zenuwgas, naar verluidt. De Arabische liga spreekt zich uit voor een no = fly zone en wil daarin een rol spelen. Clinton zegt dat de voorbereidingen op dat gebied doorgaan en mogelijk dinsdag geeffectueerd kunnen worden. MAAR DAT IS GODVERDOMME VEEL TE LAAT!

De AEX staat weer op het slot van vorig jaar, alle winst is als sneeuw voor de zon verdwenen. De wereld staat op zijn kop en ik ben aan de buis gekluisterd.

Een dag, waarop de duivel de schepper recht in zijn gezicht uitgelachen heeft, als zoiets bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten