zaterdag 5 juni 2010

Cohen leert snel bij

Ik blijf me verbazen over het afkondigen van voorgenomen ingrepen zonder dat daar een goed doordachte visie achter lijkt te zitten, waarin artikel 1 van onze grondweg door Wilders ongestraft met voeten wordt getreden, waarin VVD met een botte zaag snijdt in solidariteit. De enige die ik van de week een duidelijke visie heb horen verkondigen is Pechtold, waar het de arbeidsmarkt betreft. Jammer is alleen dat ik hem maar zeer ten dele kan volgen in het hele programma van D66, dat mij te rechts en te conservatief is.

Ik voorzie nog een paar dagen slachtingen over en weer en vraag me oprecht af waar we in hemelsnaam naar toe gaan. We staan voor de belangrijkste verkiezingen sinds tijden en we slaan elkaar de hersens in, in plaats van met elkaar de schouders er onder te zetten en de zwakkeren te beschermen.

Cohen:
UTRECHT (ANP) - Met nog vier dagen tot de verkiezingen gaat PvdA-leider Job Cohen vol in de aanval op VVD-leider Mark Rutte, die in de peilingen nog altijd ruim voorop gaat. In een speech voor de Jonge Socialisten in Utrecht zaterdag haalde Cohen uit naar Rutte en naar PVV-leider Geert Wilders. Premier en CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende noemde hij niet.

Cohen claimde dat een doorsnee gezin bij de VVD honderden euro's per jaar verliest, terwijl de allerhoogste inkomens er fors op vooruitgaan. De VVD ,,duwt'' bijstandsmoeders volgens Cohen onder de armoedegrens, schrapt een derde van de sociale zekerheid en levert huurders over aan de vrije markt, zonder de hypotheekrenteaftrek aan te pakken.

,,De hypotheeksubsidie aan de allerrijksten houdt Mark Rutte in stand. Heilige landhuisjes noem ik dat. Landhuisjes waarvoor de subsidie in stand gehouden wordt op kosten van doorsneegezinnen. Beste Mark, laat ik er ook eens een oneliner tegenaan gooien: dat is niet aanpakken, dat is afpakken!'', aldus Cohen.

Ook Wilders was opnieuw mikpunt van de PvdA-leider. ,,Geert Wilders wil één miljoen landgenoten buitenspel zetten vanwege hun identiteit.''

Cohen, die het gat ten opzichte van Rutte in de peilingen vrijdag zag teruglopen van tien naar zes zetels, riep de kiezers op na ,,het gedoe, de oneliners en de aandachttrekkerij'' in de laatste dagen voor 9 juni te kijken naar de essentie.

,,Kiezen wij voor één Nederland of voor een verdergaande tweedeling in Nederland? Kiezen wij voor een land met premier Rutte en misschien vice-premier Wilders - of komt er een regering onder mijn leiding? Dát is de keuze, gemakkelijker kan ik hem niet maken.''

Ik wil niet melodramatisch doen, en gelukkig zakt Rutte met zijn geschurk aan Wilders weer wat in de peilingen, maar ik zou haast zeggen God helpe ons de brug over, maar dan zonder CDA en vooral CU alsjeblieft. Dat zijn representanten van de Kerk, niet van God.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten