dinsdag 27 oktober 2009

handtekeningen aktie behoud hivhulpverlening R'dam

codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="468" height="60">






bgcolor="#FFFFFF" width="468" height="60" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspace="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" >


Quote Poz and Proud Blog, en lees ook mijn opiniestuk in de hivnieuws die eind deze week van de persen rolt

De Rotterdamse wethouder Jantine Kriens (PvdA) heeft aangekondigd dat er geen subsidie meer zal worden verstrekt voor sociale en psychische hulp aan hiv-patiënten. Daardoor kunnen ze volgend jaar nergens meer terecht. Hulpverleners zijn een actie tegen dit besluit begonnen.

Op dit moment krijgen de hulporganisaties Humanitas en stichting Mara jaarlijks circa 100.000 euro subsidie van de gemeente voor steun aan hiv-patiënten. Kriens vindt dat dit kan worden beëindigd omdat door de sterk verbeterde behandelmethoden van de laatste jaren hiv-patiënten in principe stokoud kunnen worden. Daarom kan de subsidie ook worden stopgezet, vindt wethouder Kriens (PvdA, Gezondheid).

Algemeen directeur Gijs Kempen van Humanitas Rotterdam vindt dat Kriens een denkfout maakt. In het AD zegt hij: “Kriens stelt hiv op één lijn met andere chronische ziekten zoals MS, reuma en kanker. Psychische en sociale hulp aan dat soort patiënten wordt ook niet gesubsidieerd. Ze gaat eraan voorbij dat hiv-patiënten enorme problemen ondervinden in het dagelijks leven.”

Een kankerpatiënt wordt volgens Kempen zielig gevonden, maar iemand met hiv niet. “Integendeel: veel mensen vinden dat hiv-patiënten het aan zichzelf te wijten hebben dat ze ziek zijn. ‘Hadden ze er maar een minder losbandig seksleven op na moeten houden’, wordt dan gezegd. Daardoor hebben hiv-patiënten de grootste moeite met het vinden van werk, opvang regelen voor hun kinderen en het aangaan van relaties. Zonder hulp raken zij in een sociaal isolement.”

Humanitas is een handtekeningenactie begonnen om de wethouder te bewegen op het besluit terug te komen. Meer info.
http://www.humanitas-rotterdam.nl/hivpetitie of klik op de banner

...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten