zaterdag 29 mei 2010

X factor finale - emotie giert door Nederland



Wat een prachtige zinderende finale. Zowel Maike die blijft verrassen over het tempo waarin ze zich heeft ontwikkeld en nog steeds met de dag verder ontwikkeld in een top zangeres, als Jaap die bij mij spontaan de tranen uit mijn ogen deed springen bij zijn optreden van With a little help from my friends van Joe Cocker. De zaal leek te ontploffen, de jury ging compleet uit haar dak. Welkom bij de groten in de nederlandse muziek zei Gordon.

Zometeen de tweede helft van de finale. Ik stemde Maike na het eerste nummer, en Jaap na het tweede, maar beiden zullen het ver gaan schoppen, vooral omdat ze uitdagingen geen van twee uit de weg gegaan zijn en - eigenlijk meer Maaike dan Jaap - bijzonder moeilijke nummers had te doen. Wie er ook straks gewonnen moge hebben, het doet er niet meer toe. We hebben van hen beide by far nog niet het laatste gezien.

En dan met de eigen cover, waarin Maaike We Belong To The Night van Ellen Foley deed. Niet normaal! Fenomenaal! na een wat tegenvallende cover van Marco Borsato.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten