zondag 17 juli 2011

Tussen de wolken schijnt de zon

Mijn dochter is ingeschreven voor een opleiding recreatie/leisure in Rotterdam voor het nieuwe schooljaar. De basis is twee jaar, daarna kan nog een specialisatie volgen. Een leuke opleiding als je het mij vraagt, met ook veel praktijk zoals survival in de Ardennen en Skiƫn in de alpen. Stageperiodes afgewisseld met theoretische studievakken.
Ze gaat het kunnen en ik vind dat het heel goed bij haar past. Ze is super gemotiveerd om te beginnen, doet haar auto weg en ruilt die in voor een brommertje, en wil echt fulltime naar school omdat ze weet dat ze moeite heeft werk en studie te combineren en de discipline te hebben om toch tijd te maken voor de studie. Helemaal goed.

Het weer is hopeloos. Soms komt het met bakken uit de hemel, er is geen land mee te bezeilen. Je zal maar lekker aan het kamperen zijn! Moet er niet aan denken. Ga maandag wel mijn interrail kaart regelen om een paar dagen naar Zwitserland te gaan de 27e. En als ik met mijn HCV kuur bezig ben, later dit jaar, wil ik als het weer opnieuw zo troosteloos is een vakantie boeken in het zonnige zuiden. Vitamine D scoren.

Mijn zwager's situatie met betrekking tot de gevonden kanker lijkt mee te kunnen vallen. Het lijkt erop dat ze er op tijd bij zijn en hij heeft een goede kans op genezing. Daar gaan we dan voorlopig maar van uit.

Mijn vader's grafmonumentje is een prachtig stuk werk geworden. Het heeft lang geduurd, ruim een half jaar, maar het is ... helemaal goed. Ik werd er stil van, en ook van de tekst die mijn moeder op het zwarte marmer heeft laten zetten, waarop je hem ziet op de plek waar hij het liefste was: bij zijn volkstuin, tussen de vogels, bloemen en prachtige uit verschillende vakanties meegenomen stenen.

Het is allemaal geen rozengeur en maneschijn, maar zoals het nu is, is het goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten