donderdag 23 februari 2012

India en homo's

Ik word van dit soort berichten wel eens heel moe. Wat zou er immoreel aan zien? Liefde is liefde. Haat in intolerantie, dát is immoreel. Tegennatuurlijk? terwijl ongeveer 1 op de 7 mensen homoseksueel geaard is, terwijl ook in het dierenrijk homoseksualiteit een vaak gezien fenomeen is? en dan vooral: hiv verspreidend?
Dat terwijl in grote delen van de wereld verspreiding van hiv voor het leeuwendeel plaats vindt door hetero seksueel contact, en dat het bij ons vooral wordt verspreid onder vaak jongere mensen, man of vrouw, die kiezen voor onbeschermde seks en zijn hiv status nooit laat testen? Dat de jongeren die positief zijn maar zich er niet van bewust juist bijzonder infectueus zijn? Dit soort achterlijke onzin, zeker als die door de overheid wordt geuit, verdient een felle reaktie en veroordeling door de moderne mens in het algemeen en overheden in het bijzonder. Lang stand zal het m.i. niet meer kunnen houden. Kijk maar naar wat er voor een gejojo is geweest in California m.b.t. het homohuwelijk

do 23 feb 2012, 09:12

Ministerie India: homoseksualiteit immoreel

NEW DELI -  De Indiase overheid heeft verklaard dat homoseksualiteit „immoreel, tegennatuurlijk en hiv-verspreidend” is. Een hoge functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat donderdag tegen het Indiase Hooggerechtshof.

gay in India gay in India Foto: AFP
Het ministerie wil dat de hoogste rechter een eerdere uitspraak terugdraait. Daarin werd homoseks tussen volwassenen voor het eerst gelegaliseerd. In 2009 bepaalde de rechter in New Delhi dat de 150 jaar oude wet uit het koloniale tijdperk, die homoseks verbiedt, in strijd is met het recht op gelijkheid. De uitspraak was een grote overwinning voor homorechtenactivisten.
Het ministerie liet donderdag weten dat het voor een verbod op homoseks is, om kindermisbruik tegen te kunnen gaan. Ook zou de meerderheid van de bevolking tegen homoseksualiteit zijn. „Wetten kunnen niet los worden gezien van de samenleving en de moraal van de tijd”, aldus de vertegenwoordiger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten