Vandaag had ik de schrik van mijn leven. Eigenlijk was het er al een tijdje, al kan ik niet terughalen sinds wanneer precies. In alle hevigheid vluchtte ik vanmorgen mijn huis uit regelrecht naar de huisarts, nadat ik in paniek mijn ex vrouw had gebeld. Ik had de hele nacht intens gehallucineerd op een angstaanjagende of juist uit angst voortkomende manier waar ik nu nog even liever niet aan terug wil denken.
Nog voor ik bij de dokter naar huis werd gezonden stond mijn ex vrouw me daar al op te wachten en nam ze me beschermendmee naar haar huis, waar ik eindelijk, na dagen niet te hebben geslapen, als een blok in slaap viel. Vorige week was ik ziek, had een antibiotica kuur. Samen met de medicatie, slaapgebrek en een te snel opgebouwd tempo mijn werk weer te hervatten lijken me de rekening te hebben gepresenteerd. Maar de GGZ mag dat voor me uitvogelen. Ik heb me maar weer onder behandeling laten stellen. Het gevoel bekruipt me dat ik gewoon keihard afgerekend word op het feit dat ik de dingen van de laatste jaren niet zo goed verwerkt heb als ik zelf graag zou willen geloven. Ik weet nu wat mensen door kunnen maken als ze hallucineren. Hoe het bij mij gebeurde, dat vertel ik nog wel eens, maar nu even niet. Ik ga proberen de slaap te pakken en heb vandaag al maatregelen genomen om de werkdruk - zucht - to ch maar weer omlaag te schroeven. Als één ding zinloos is, is het jezelf in de maling nemen en ik moet vaststellen dat het niet zo geweldig met me gaat en achter het hoe en waarom zien te komen. Tenslotte kun je ook geen kasteel bouwen op zompige veengronden zonder eerst een fatsoenlijke fundering aan te leggen.
donderdag 30 juli 2009
donderdag 23 juli 2009
Luister hiernaar. Senator Tom Duane over zijn AIDS
Dit is de meest moedige, uitgesproken, oprecht en terecht furieuze speech die ik ooit iemand heb horen houden over stigmatisering en discriminatie van mensen die leven met hiv en aids. Ontroerend en recht uit zijn hart. Een terechte staande ovatie kwam aan het eind ervan uit de zaal. Wie denkt, dat het allemaal wel meevalt met stigma rond hiv heeft het helemaal mis. Nog steeds mogen kinderen met hiv soms ook in ons land niet naar zwemles, omdat de waterzuiveringsinstallatie daar niet tegen opgewassen is. Nog steeds denken zelfs verpleegkundigen soms, dat het aanraken of wat speeksel van een hiv patient hen kan besmetten. Nog steeds bestaat er een peilloze diepte in de kennis van mensen over het lot dat mensen met hiv moeten dragen. Daar komt in Amerika nog bij dat mensen zeer dikwijls ook de juiste sociale zorg moeten ontberen, zoals behandelingskosten, opvang als zij door hun familie de deur wordt gewezen, een kaartje voor de metro om naar de dokter te kunnen, of wat geld waarmee ze een nieuwe tandenborstel kunnen aanschaffen of een nieuw overhemd kunnen kopen, als er bloedgeprikt is en de prikker heeft verzuimd het stelpen van het daarbij ontstane bloedinkje goed te regelen. Een verhaal dat aan elkaar hangt van kleine feitjes, die de kwaliteit van leven van een hiv positieve bedreigen.
Tom Duane, zelf positief, staat fier overeind en verdedigt furieus zijn zaak en die van al diegenen, die zich niet kunnen veroorloven hun stem te verheffen. Waaronder hij overigens zelf ook hoort. `Denk maar niet`, zegt ie, `dat ik nog ergens anders aan de slag kom als ik hier weg moet gaan. En geloof maar dat de kans serieus aanwezig is dat ik óók van een paar tientjes in de week moet zien rond te komen, als ik tenminste het geluk heb een dak boven mijn hoofd te hebben. Ik sta hier niet om aardig gevonden te worden. Ik sta hier voor mijn zaak, struggle for life, en die van al die anderen.´
Tom Duane is openlijk homo en hiv-positief. Hij gaf deze speech vorige week vrijdag om 3.00 uur ’s nachts voor een wet die opvang regelt voor mensen met aids. En deed dat met een volgens mij nooit geevenaarde passie:
“Let me take you back to the early eighties. Visiting friends in hospitals. We’d go in. We’d go in one night, in the morning they’d be dead. I’d bring them food. My family, bring them food. My friends bring someone food. But whoever was in bed would be dead before they could eat it.
We’d leave it – maybe the nurses would take it home. No! They wouldn’t eat it! ‘Cause it’s contaminated. Contaminated! Wouldn’t touch it. Wouldn’t go into the room. Wearing masks. Gloves! Gowns! Someone gets sick in the afternoon. They’d be dead the next day. Dead! And that went on for months, and then years. Dead! Dead!”
Om nooit te vergeten. Opmerkelijk is het aarzelend beginnende maar het in staande ovatie overgaande applaus vanuit de zaal, die de oprechtheid en furieusheid van Tom Duane wist te waarderen.
Gequote van het Poz and Proud blog.
maandag 20 juli 2009
Lues en Hiv, geen fijne combinatie
En een waar ik al acht jaar mee rond loop. Meteen bij de diagnose van Hiv werd een lues gevonden, en het vervelende is dat je lijf die, als je hiv positief bent, niet altijd meer helemaal uit je systeem krijgt. En niet altijd betekent op een of andere manier bij mij altijd niet. Soms zakt de titor waarde wat, dan komt ie weer wat op. Dat gaat al 8 jaar zo. In het begin werd nog wel eens gedacht aan een herinfectie, maar omdat er zo´n vast patroon in zit en ik dan wel érg veel pech zou hebben, wordt er nu hij weer eens aan de hoge kant zit van uitgegaan dat de oude infectie blijft doorrommelen. Op latere leeftijd kun je daar behoorlijk last van krijgen, en drie jaar na de aanvankelijke diagnose is daarom een ruggeprik gedaan, waar ik vervolgens een half jaar giga hoofdpijnen en evenwichtstoornissen van kreeg, en waarvan het resultaat negatief was, met andere woorden: de lues zat niet in mijn ruggemerg, wat gevaarlijk had kunnen worden. Maar met het verstrijken van de tijd, wordt het risico dat dat alsnog gebeurt wel groter. Nu staan we opnieuw voor dat dilemma. Er is daarom vandaag opnieuw bloed geprikt om uitgebreidere testen te doen, en als er aanleiding voor is zal ik opnieuw voor de keuze komen te staan: ruggeprik of niet? Er is een manier om de lues echt uit je systeem te krijgen: een veertiendaagse ziekenhuisopname waarbij intraveneus antibiotica wordt toegediend. Dat doet zijn werk grondig. Ik heb gezegd dat ik na 8 jaar tobben wel eens gewoon het idee zou willen hebben 'verlost' te zijn van die lues, en dat hoewel ik de ene dag die ik tot nu toe ooit in een ziekenhuis heb gelegen al veel te lang vond, desnoods veertien dagen opname er wel voor over zou hebben. Maar dat zou in ons landje een hoge uitzondering zijn. In Duitsland is het overigens doodnormaal. Tot het maken van die uitzondering zullen ze nooit besluiten zonder eerst de resultaten van de ruggeprik te kennen, want zo´n kuur is duur. Dus die ruggeprik móet dan eerst om de noodzaak of wenselijkheid aan te tonen. Al met al word ik er niet vrolijk van. Net nu het allemaal beter lijkt te gaan. En in veel opzichten gaat het ook beter. Misschien moet ik hier dan toch maar even doorheen. Weer. Verdomme.
vrijdag 17 juli 2009
Poz and Proud weekend
Het aantal inschrijvingen is inmiddels gestegen tot 39, d.w.z. dat er nog één plek te vergeven is. Na informatie ingewonnen te hebben met onze accomodatie beheerder, wordt getracht het aantal plaatsen nog wat te vergroten zonder in te boeten op onze doelstelling niet meer dan twee personen op een kamer in te delen. Rust en een stukje privacy zijn wel degelijk belangrijke componenten van een geslaagd weekend.
Binnenkort horen we daar nog wat meer over. Inmiddels gaan we vermoedelijk dit weekend nog van start met een reserve lijst, waarop je je nog kunt inschrijven. Hoe hoger op de lijst, hoe meer kans dat je er door uitval van een van de deelnemers, of door het beschikbaar maken van meer overnachtingsruimte, toch nog bij kunt zijn.
Geef je dus snel op!
Binnenkort horen we daar nog wat meer over. Inmiddels gaan we vermoedelijk dit weekend nog van start met een reserve lijst, waarop je je nog kunt inschrijven. Hoe hoger op de lijst, hoe meer kans dat je er door uitval van een van de deelnemers, of door het beschikbaar maken van meer overnachtingsruimte, toch nog bij kunt zijn.
Geef je dus snel op!
woensdag 15 juli 2009
poz and proud weekend zo goed als vol

2 maanden voor we gaan, 11 september, zitten we op 38 inschrijvingen. Dat betekent, dat als je hiv positieve homoman bent, en nog mee wilt, je dat wel onmiddellijk moet aangeven, want vol = vol! Natuurlijk zijn we als organisatie blij met het feit dat er zo'n stormloop op de deelnamemogelijkheid is, maar toch zou het ons erg spijten als mannen die graag mee zouden gaan om 'onder ons' in alle discretie deel zouden willen nemen, om elkaar en zichzelf sterker te maken, daartoe geen mogelijkheid hebben dit jaar. We zullen nog een beperkte reservelijst hanteren, waarop je jezelf nog kunt zetten als de 40 deelnemers bereikt zijn. Wellicht vallen er op het laatste moment nog deelnemers af door onvoorziene omstandigheden.
Voor Poz and Proud zal het aanleiding zijn om te kijken of we de capaciteit van het weekend volgend jaar verder kunnen vergroten. Waar we vorig jaar bleven steken op iets meer dan dertig deelnemers, neemt het animo duidelijk toe. Dat heeft wellicht veel te maken met het positieve beeld dat Poz and Proud de laatste tijd is gaan omgeven, wat in de begintijd wel eens anders is geweest. Inmiddels zijn we gewaardeerde gesprekspartners geworden en worden we als een kritische, maar als ervaringsdeskundigen belangrijke en positief ingestelde groep op waarde geschat. Een groep, die homomannen met en soms ook zonder hiv in staat wil stellen om individueel goede keuzes te kunnen maken op basis van eerlijke en goede informatie, een groep die onderling contact wil bevorderen en die zich op een volwassen manier hard wil maken voor de specifieke homomannen belangen.
Sta je nog niet op de mailinglijst, dan kun je jezelf via hivnet.org of pozandproud.nl laten opnemen in de lijst.
Everybody is gay in Amsterdam

Hier weer eens een leuk berichtje. Welcome from the USA guys!
Quote Gaysite:Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NTBC) start deze week een advertentiecampagne om meer homotoeristen naar Amsterdam te lokken. De speciale campagne wordt in eerst instantie in de Verenigde Staten gehouden om zo Amerikaanse homo’s ertoe over te halen naar onze hoofdstad te komen om op vakantie te gaan.
Met de slogan ‘Everyone’s gay in Amsterdam’ verschijnen van 15 juli tot en met december 2009 advertenties en reclamespotjes in Amerikaanse gaymedia.
Met ‘Everyone’s gay in Amsterdam’ wordt ingespeeld op het liberale en open karakter van Amsterdam waarbij het niet uitmaakt of je homo of hetero bent. Conrad van Tiggelen, vestigingsmanager NBTC Noord-Amerika: “De slogan verwijst met een knipoog naar de oorspronkelijke betekenis van het woord gay, namelijk happy. In de campagne draait het niet om seksualiteit, maar om het gelukkig zijn, jezelf kunnen zijn.” Deze insteek sluit aan bij het feit dat Amerikanen Nederlanders tolerant, gastvrij, vriendelijk en behulpzaam vinden.
(Bron: Gaysite.nl)
vrijdag 10 juli 2009
Viool muziek en romantiek
Viool: een van de heerlijkste instrumenten om naar te luisteren, na een dag hard werken en toe aan een stukje rust. Het muziek stuk "Air" van Johan Sebastian Bach, op viool. Het wordt ook vaak op gitaar gespeeld, of op sax. Maar zoals hier, op het warme strijkinstrument, vind ik het het mooist.
Of, ook een favoriet muziekstuk van me: meeslepende Pusta muziek gespeeld op de viool. Ik kon er niet genoeg van krijgen tijdens mijn vroegere reizen door Hongarije, zittend bij de Vinarna's. Of de catacomben kroegen in Bratislava. Ik hoop dat weer snel mee te maken.